Míchaná vejce s korýši
Poměr: 5 vajec, sůl, pepř, 2 dkg másla, 10 dkg vařeného nebo konservovaného masa z korýšů (může to být maso z raků, krabů, humrů, langust, krevet atd.), trochu citronové šťávy a 30 dkg majonézy okořeněné.
Postup: Vejce dáme do hrnečku, osolíme, opepříme a dobře rozkvedláme. Z masa korýšů odstraníme kosti, maso nakrájíme na menší kousky a přimícháme je k rozkvedlaným vejcím. Nyní na pánvi rozpustíme máslo, přilijeme k němu vaječnou směs a za stálého míchání necháme na ohni tak dlouho, až nám ztuhne. Takto upravená vejce dáme pak do mísy, pokapeme citronovou šťávou a lehce promícháme majonézou. Hotová vajíčka upravíme na skleněnou misku a vkusně ozdobíme.
Podáváme jako předkrm, jako samostatný pokrm a jako jídlo po večeři.
Příloha: saláty ze syrové zeleniny, bílý chléb, housky, slané tyčinky apod.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.