Míchaná vejce s rybou

    Poměr: 5 vajec, sůl, pepř, 1 ½ dkg másla, 15 dkg vařené nebo pečené ryby, trochu citronové šťávy a 30 dkg majonézy s rajským protlakem.

 

    Postup: Na pánvi rozpustíme máslo a přelijeme k němu rozkvedlaná, osolená a opepřená vejce a za stálého míchání je necháme na mírném ohni tak dlouho, až nám ztuhnou. Míchaná vejce dáme do misky, k vychladlým přidáme na kousky nakrájenou rybu, pokapeme citronovou šťávou, promícháme a nakonec lehce přimícháme majonézu. Upravená vajíčka ozdobíme hlávkovým salátem a rajským jablíčkem.

    Podáváme jako předkrm, jako samostatný pokrm a jako jídlo po večeři.

    Příloha: bílý chléb, housky, slané tyčinky apod.

 

    Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.