Míchaná vejce s majonézou

    Poměr: 6 vajec, sůl, pepř, 2 dkg másla, 10 dkg vařeného nebo konservovaného hrášku, 30 dkg majonézy okořeněné ,trochu jemně nakrájené pažitky a 6 misek upravených ze salámu.

 

    Postup: Na pánvi rozpustíme máslo a nalijeme do něho vidličkou rozmíchaná, osolená a opepřená vajíčka. Za stálého míchání je necháme na mírném ohni tak dlouho, až nám dostatečně ztuhnou. Takto upravená vajíčka dáme do misky a do vychladlých přidáme hrášek, majonézu a vše lehce promícháme. Vaječnou směsí naplníme misky ze salámu, povrch posypeme pažitkou, upravíme na mísu a ozdobíme hlávkovým salátem nebo ředkvičkami, nebo kyselými okurkami atd.

    Podáváme jako předkrm, jako samostatný pokrm anebo jako jídlo po večeři.

    Příloha: Různé saláty ze syrové zeleniny, bílý chléb, housky a bílé víno.

 

    Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.