Ovocná polévka

    Poměr: ½ kg ovoce (jahody, maliny, meruňky apod.), 1 litr vody, 10 dkg cukru, 2 dkg škrobové moučky, 1/10 litru mléka, šťáva z poloviny citronu a trochu skořice.

 

    Postup: Čerstvé ovoce pod tekoucí studenou vodou omyjeme a je-li třeba, odpeckujeme, dáme do hrnce, přidáme cukr, přilijeme vodu a 20 minut povaříme. Potom vše prolijeme, po případě prolisujeme sítem a postavíme znovu na plotnu. V mléce rozmícháme škrobovou moučku, nalijeme ji do prolisované ovocné směsi, trochu povaříme a takto zahuštěnou polévku odstavíme. Nakonec do ní přimícháme citronovou šťávu a skořici. Dobře vychlazenou polévku podáváme. Příloha: piškoty.

 

Pro 6 osob.

Úprava trvá tři čtvrti hodiny.