Malinová polévka
Poměr: 1 litr malin, 30 dkg cukru, šťáva z půlky citronu, asi půl litru vody a čtvrt litru bílého vína.
Postup: Dvě třetiny dobře vyzrálých malin prolisujeme přes žíněné síto do porcelánové misky. Posypeme je 10 dkg cukru, přidáme šťávu z citronu, přilijeme bílé víno a necháme v chladu asi půl hodiny stát. Vodu se zbývajícím cukrem asi 5 minut povaříme a vychladlou nalijeme na prolisované maliny. Dobře vše promícháme a nakonec lehce přimícháme zbylou třetinu celých, pěkně vyzrálých malin. Hotovou polévku v chladničce dobře vychladíme a pak podáváme. Příloha: piškoty.
Pro 6 osob.
Úprava trvá i s dobou potřebnou k vychlazení 2 hodiny.