Piškotové závitky plněné telecím masem

    Poměr: 25 dkg odkrojků (zbytků) telecího masa pečeného nebo vařeného, 1 včerejší žemle, 1/8 litru mléka, 2 dkg cibule, 3 dkg másla, 1 žloutek, zelená petržel, sůl, pepř, 1/8 litru vývaru nebo vody a piškot na závitky. (Telecí maso můžeme nahradit masem hovězím.)

 

    Postup: Žemli ostrouháme, rozčtvrtíme a asi na půl hodiny namočíme do mléka. Potom ji vymačkáme a prolisujeme. Telecí maso umeleme na masovém strojku. Do kastrolu dáme máslo, rozpustíme je, přidáme jemně nakrájenou cibulku a zelenou petržel a trochu to osmahneme. Přidáme umleté maso, prolisovanou žemli, podlijeme vše vývarem, trochu to podusíme, potom přimícháme žloutek, osolíme, opepříme a dobře zamícháme. Tímto hašé pak rychle potřeme upečený piškot, svineme jej a dáme do chladu.

 

    Pro 6 osob.

                                                                                                                                    Úprava trvá 1 hodinu