Piškot na závitky a úprava závitků

    Poměr: 4 vejce, 9 dkg polohladké mouky, 2 ½ dkg rozpuštěného másla, trochu soli a citronové kůry.

 

    Postup: K žloutkům přidáme dvě kávové lžičky mouky a v porcelánové misce je trochu utřeme. K tomu přidáme citronovou kůru a sůl. Z bílků ušleháme tuhý sníh, spojíme jej se žloutky, postupně zasypeme moukou, vařečkou lehce promícháme a nakonec přidáme řídký vlahý tuk.

    Tuto směs pak lehce rozetřeme tenkým nožem asi centimetr vysoko na papír, přendáme na suchý plech a pečeme rychle v troubě asi deset minut. Upečenou placku ihned obrátíme na vál, papír opatrně odstraníme, placku potřeme připravenou směsí a těsně svineme. Takto upravený závin zabalíme do papíru a necháme vychladnout.

    Vychladlý závin vybalíme, po případě ještě polijeme povrch bílou nebo hnědou krycí rosolovou omáčkou a necháme v chladu ztuhnout. Hotový závin pak nakrájíme na řezy, upravíme na mísu a vkusně ozdobíme.