Piškotové závitky plněné protlakem ze slanečka

    Poměr: 2 slanečci, 1 včerejší žemle, 1/8 litru mléka, 1 kávová lžička hladké hořčice a piškot na závitky. Místo slanečků můžeme použít též sardelové pasty.

 

    Postup: Žemli ostrouháme, rozčtvrtíme, dáme do hrnečku, zalijeme mlékem a necháme asi půl hodiny stát. Potom ji dobře vymačkáme a prolisujeme žíněným sítem. Slanečky očistíme, hlavu a ocas odkrojíme, páteř odstraníme, slanečky rozkrájíme na menší kousky a rovněž je sítem prolisujeme. K prolisovaným slanečkům přidáme prolisovanou žemli, hořčici, vše dobře promícháme a touto směsí stejnoměrně a rychle potřeme upečený piškot, svineme a dáme do chladu.

 

    Pro 6 osob.

Úprava trvá tři čtvrti hodiny.