Kaviár lisovaný, marinovaný

    Poměr: 15 dkg lisovaného kaviáru, šťáva z půlky citronu, polévková lžíce oleje, 3 dkg jemně rozsekané cibulky, trochu jemně nakrájené zelené petržele a trochu bílého pepře.

 

    Postup: Do misky dáme kaviár, přidáme k němu ostatní přísady uvedené v poměru, vařečkou dobře vše promícháme a postavíme na hodinu do chladničky. Potom kaviár upravíme na skleněnou misku, obložíme ji jemně rozsekaným ledem a ozdobíme citronem.

    Marinovaný kaviár podáváme jako předkrm, jako samostatný pokrm anebo ho používáme jako pomazánky na chlebíčky, na topinky apod.

    Příloha: bílý chléb, měsíčky z lístkového těsta, teplé topinky, na tvrdo vařená vajíčka apod.

 

    Pro 6 osob.

Úprava trvá 10 minut.