Kaviár z jiker slanečka (náhražkový)

    Poměr: 10 dkg jiker, octová voda, 1/8 litru mléka, 1 vařený žloutek, kávová lžička hladké hořčice, půl kávové lžičky nastrouhané cibule, trochu citronové šťávy a kávová lžička oleje.

 

    Postup: S jiker stáhneme blanku a namočíme je nejdříve asi na půl hodiny do octové vody a pak na hodinu do mléka.

Vymáčené jikry trochu osušíme a nožem je opatrně seškrábeme s žilkových vláken.

    Nyní v misce utřeme žloutek s hořčicí, přidáme nastrouhanou cibulku, citronovou šťávu a olej a do této směsi přimícháme připravené jikry.

    Takto připraveného kaviáru, který má pikantní chuť, používáme jen k obložení vajec, k přípravě obložených chlebíčků a ke zdobení.

 

    12 dkg kaviáru.

Úprava trvá 1 ½ hodiny.