Nářezová mísa jemná

    Kromě různých druhů salámů a pečených mas přibíráme k přípravě této mísy také pečenou drůbež, plněná nebo obložená vejce, sýry, olejovky apod.

    Jemnou nářezovou mísu upravujeme takto: Na větší oválovou mísu, a to na její oba konce, rozložíme vějířovitě vařený uzený hovězí jazyk, nakrájený na tenké plátky. Jednou podélnou stranu mísy obložíme na plátky nakrájenou šunkou a druhou podélnou stranu obložíme na plátky nakrájeným rostbífem. Do středu mezi urovnané plátky šunky a rostbífu položíme upečeného, na porce nakrájeného poularda anebo na porce nakrájenou kachnu, po případě husu. Tam, kde se jazyk vějířovitě sbíhá, položíme listy hlávkového salátu, na které dáme plněná vejce. Příloha: chléb všeho druhu, saláty ze syrové zeleniny, kyselé okurky apod. Taktéž majonézové omáčky jsou často vhodnou přílohou.