Moučné výrobky
Chléb, veky, rohlíky, housky, žemle apod. jsou nezbytnou denní potravinou pro lidskou výživu. Proto jsou v různých obměnách nejen vhodnou přílohou k mnoha pokrmům, ale vždy, je-li toho třeba, také dosytí.
Chléb je jednak přílohou, jednak se ho používá k přípravě obložených chlebíčků.
Bílý chléb, tvaru veky, je nezbytný při úpravě obložených chlebíčků a jako příloha ke všem pokrmům upravovaným s majonézou.
Rohlíků a housek používáme také jako přílohy k různým studeným pokrmům, zejména se velmi dobře hodí k salátům s majonézou apod.
Žemlí používáme rozpůlených k obložení, anebo ostrouhaných, rozčtvrcených, namáčených do mléka, vymačkaných a prolisovaných jako přísady do různých pokrmů.
Dále používáme pečiva z lístkového těsta, páleného těsta atd. Recepty na toto pečivo naleznete v příslušné stati.