Umístění dekorativních ozdob

    a) na povrch pokrmů. Nutné je, aby se jednotlivé ozdoby, dříve než se položí na povrch pokrmu potřený rosolem, namočily ještě do studeného tekutého rosolu tak, aby se nám na povrch pokrmu přilepily. Pokrmy s dekorativními ozdobami musíme ještě štětcem několikrát potřít studeným tekutým rosolem. Po každém potření pokrmu rosolem dáme pokrm do chladu, nejlépe do chladničky, aby rosol ztuhl. Účelem potírání pokrmů rosolem je jednak, aby ozdoba pevně držela, jednak aby zhotovený pokrm měl pěkný, vysoký lesk.

 

    b) při zalévání pokrmů do rosolu. Zde je nutné, abychom nejdříve na dno tvořítka nalili asi ½ cm vysokou vrstvu studeného tekutého rosolu a nechali ji v chladu ztuhnout. Na tuto ztuhlou vrstvu rosolu teprve pokládáme připravenou ozdobu