Paprikové lusky plněné rýžovým salátem s drůbeží

 

    Poměr: 6 čerstvých, očištěných paprikových lusků, 1/16 litru octa nebo citronové šťávy, trochu soli a cukru, 2 polévkové lžíce oleje, 50 dkg rýžového salátu s drůbeží , 12 ředkviček a trochu zelené petržele.

 

    Postup: Očištěné, sloupnuté paprikové lusky rozpůlíme a vložíme na půl hodiny do marinády, připravené z octa nebo citronové šťávy, soli, cukru a oleje. Marinované lusky naplníme rýžovým salátem a povrch salátu ozdobíme proužkem, sestaveným z koleček nakrájených z ředkviček a zelenou petrželí. (Povrch naplněných paprik můžeme také potřít tekutým studeným rosolem.)

    Podáváme jako předkrm a jako samostatný pokrm. Příloha: bílé pečivo.

 

    Pro 6 osob.

Úprava trvá tři čtvrti hodiny.