Úprava vařené galantiny

    Vychladlou galantinu z ubrousku vybalíme, a je-li toho třeba, vlahou vodou opláchneme, pak osušíme, nakrájíme na plátky, ozdobíme jemně rozsekaným rosolem, zhotoveným z vývaru, a podáváme. K slavnostnějším příležitostem položíme galantinu vcelku na drátěnou podložku, polijeme ji bílou krycí rosolovou omáčkou, a když omáčka ztuhla, ozdobíme povrch lanýži, uvařeným uzeným hovězím jazykem, zeleným hráškem apod. Ozdobenou galantinu lehce přetřeme rosolem a postavíme do chladu. Potom galantinu překrojíme, jednu půlku ponecháme vcelku, položíme ji k jedné straně na oválovou mísu, na druhou polovinu mísy rozložíme plátky nakrájené z druhé půlky galantiny a okraj galantiny ozdobíme rosolem, po případě zelenou petrželí atd.

    Galantinu podáváme ke všem příležitostem.