Rybí pěna s majonézou

    Poměr: ½ kg rybího masa z vařené nebo dušené sladkovodní ryby, 15 dkg majonézy okořeněné nebo majonézy s rajským protlakem , 3/16 litru studeného tekutého rybího rosolu, připraveného s octem, sůl, bílý pepř, několik kapek worcesterové omáčky a citronové šťávy a 1/8 litru šlehačky. – Tvořítko, ¼ litru studeného tekutého rosolu na vylití tvořítka, dekorativní ozdoby, 10 rajských jablek plněných květákovou nebo chřestovou majonézou a zelená petržel.

 

    Postup: Rybí maso nebo zbytky rybího masa zbavíme dokonale kostiček, umeleme na masovém strojku a prolisujeme.

    Do misky dáme majonézu a stále ji míchajíce přiléváme studený tekutý rosol. Ke směsi přimícháme prolisovanou rybu, směs okořeníme, zakapeme citronovou šťávou a nakonec lehce do směsi přimícháme ušlehanou smetanou.

    Tvořítko vylité tenkou vrstvou rosolu a dekorativně ozdobené naplníme připravenou pěnou a postavíme do chladničky.

    Ztuhlou pěnu vyklopíme na okrouhlou mísu a pěnu obložíme rajskými jablky, plněnými květákovou nebo chřestovou majonézou, a ozdobíme zelenou petrželí.

    Podáváme jako předkrm a jako samostatný pokrm. Příloha: bílé pečivo.

 

    Pro 8 – 10 osob.

Úprava trvá 2 ½ hodiny.