Rajská jablka s náplní
Poměr: 6 tvrdších rajských jablek, trošku soli a pepře, 20 dkg vlašského salátu, 6 plátků debrecínské pečínky nebo šunkového salámu, 1 na tvrdo uvařené vejce, 1 kyselá okurka, zelená petržel a 6 dkg majonézy ke zdobení.
Postup: Větší, tvrdá rajská jablka omyjeme, uprostřed kolmo nožem nařízneme, opatrně rozevřeme půlky tak, abychom je od sebe neoddělili, maso trochu osolíme, opepříme a vzniklý klínovitý prostor mezi oběma půlkami naplníme vlašským salátem. K salátu přiložíme kornoutek z pečínky nebo ze salámu, šestinu vajíčka a vějířek z okurky. Vedle okurky vystříkáme hvězdičku z majonézy ke zdobení. Takto upravená rajská jablka ozdobíme zelenou petrželí, posadíme je do větších papírových košíčků a upravíme na mísu.
Podáváme jako předkrm nebo jako samostatný pokrm. Příloha: bílé pečivo.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 15 minut.