Rajská jablka plněná tuňákem (po námořnicku)
Poměr: 6 větších, tvrdších vydlabaných rajských jablek, trošku soli a citronové šťávy, 25 dkg uzeného nebo konservovaného tuňáka, 5 dkg cibule, 2 na tvrdo uvařená vajíčka, polévková lžíce oleje a polévková lžíce octa, trochu soli a pepře, několik kapek worcesterové omáčky, 6 marinovaných oliv anebo kuliček vykrojených z kyselé okurky.
Postup: Vydlabaná rajská jablka uvnitř malounko osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Tuňáka, cibuli a bílek z uvařených vajíček nakrájíme na drobné kostičky, k tomu přidáme olej, ocet, sůl, pepř a worcesterovou omáčku, dobře vše zamícháme a směsí naplníme připravená rajská jablka. Povrch naplněných rajských jablek posypeme prolisovaným žloutkem a ozdobíme olivou nebo kuličkou z okurky.
Podáváme jako předkrm nebo jako samostatný pokrm. Příloha: bílé pečivo.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 20 minut.