Rajská jablka plněná po pařížském způsobu

    Poměr: 6 větších, tvrdších rajských jablek, trochu soli, pepře a citronové šťávy, 30 dkg francouzského salátu, 15 dkg majonézy ke zdobení, asi 2 dkg vařeného nebo konservovaného zeleného hrášku.

 

    Postup: Omytá rajská jablka skrojíme asi z jedné čtvrtiny a vnitřek vydlabeme kávovou lžičkou. Vnitřní část vydlabaných jablek osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a naplníme francouzským salátem. Na okraj naplněných rajských jablek vystříkáme věneček z majonézy ke zdobení a skrojenou část rajských jablek přiložíme na vystříkaný věneček. Nyní na čtyři bočné strany a na vršek rajských jablek vystříkneme hvězdičku z majonézy ke zdobení a do každé hvězdičky zasadíme zelený hrášek. Rovněž tak i věneček, vystříknutý z majonézy, ozdobíme zeleným hráškem.

    Podáváme jako předkrm a jako příkrm k masům a k rybám. Příloha: bílé pečivo.

 

    Pro 6 osob.

Úprava trvá 20 minut.