Rajská jablka plněná pikantním salátem (po americku)

 

    Poměr: 6 větších, tvrdších rajských jablek, trochu soli, pepře, 15 dkg pikantního salátu ,15 dkg humří nebo krabí majonézy, 10 dkg majonézy ke zdobení, 1 kyselá okurka, 6 plátků z lanýžů nebo pestřeců a 1/16 litru tekutého studeného rosolu.

 

    Postup: Omytá rajská jablka asi z jedné čtvrtiny skrojíme a lžičkou vydlabeme vnitřek. Vnitřní část vydlabaných jablek osolíme, opepříme, do poloviny naplníme pikantním salátem a ostatek doplníme humří nebo krabí majonézou. Na okraj naplněných jablek vystříkáme věneček z majonézy ke zdobení a skrojenou část rajských jablek přiložíme na vystříknutý věneček. Povrch takto upravených rajských jablek ozdobíme plátkem lanýže nebo pestřece, ke kterému se čtyř stran přiložíme plátky, nakrájené z kyselé okurky. Takto upravená rajská jablka potřeme rosolem a postavíme je do chladu.Podáváme jako předkrm nebo jako samostatný pokrm. Příloha: bílý chléb.

 

    Pro 6 osob.

Úprava trvá 20 minut.