Okurky čerstvé, plněné salátem z uzených ryb

    Poměr: 6 čerstvých okurek (větší nakládačky), sůl a voda.

Na marinádu: 1/8 litru octa, 1/8 litru vody, 2 polévkové lžíce oleje, trochu soli, cukru a pepře.

60 dkg salátu z uzených ryb, trochu nastrouhaného křenu, 10 dkg tuhého rosolu a 6 dkg uzeného lososa.

 

    Postup: Čerstvé okurky omyjeme, oloupeme, podélně rozpůlíme, jadérka vydlabeme kávovou lžičkou, půlky okurek spaříme slanou vařící vodou a necháme okapat. Nyní dáme do misky ocet, vodu, sůl, cukr, pepř a olej, vše dobře promícháme a v takto připravené marinádě necháme okapané půlky okurek hodinu marinovat. Osušené, marinované okurky naplníme salátem z uzených ryb, povrch posypeme jemně nastrouhaným křenem a jemně rozsekaným rosolem, do středu pak uděláme růžičku z uzeného lososa.

    Podáváme jako předkrm nebo jako samostatný pokrm. Příloha: bílé pečivo.

 

    Pro 6 osob.

Úprava trvá 1 ¼ hodiny.