Chmelíček s kaviárovou omáčkou

    Poměr: 60 dkg chmelíčku, sůl, šťáva z půlky citronu, bobkový list, 5 zrnek pepře, 5 zrnek nového koření, voda a kaviárová omáčka .Šest skleněných misek.

 

    Postup: Spodní, dřevnatou část mladých výhonků chmele odkrojíme, zbavíme žlutých slupek a opereme. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme sůl a koření. Když se voda začne vařit, nakapeme do ní citronovou šťávu, vložíme do ní připravený chmelíček a vaříme ho asi 15 – 20 minut. Uvařený, měkký chmelíček necháme na sítě okapat. Vychladlý upravíme na skleněné misky a polijeme kaviárovou omáčkou.

    Podáváme jako předkrm anebo jako přílohu k pečenému a smaženému telecímu masu, k pečeným a smaženým rybám apod. Příloha: bílé pečivo.

 

    Pro 6 osob.

Úprava trvá tři čtvrti hodiny.