Celer plněný

    Poměr: 12 větších koleček z celeru asi ½ cm silných, vařených a marinovaných, 35 dkg rýžového salátu s jablky asi 20 dkg majonézy okořeněné, 3 polévkové lžíce mléka, 2 štíhlejší kyselé okurky a 6 kuliček vykrojených z uvařené mrkve .Šest skleněných mističek.

 

    Postup: Na prkénko si rozložíme šest vařených a marinovaných koleček z celeru, dáme na ně rýžový salát a druhým kolečkem z celeru ho zakryjeme. Takto naplněná kolečka z celeru posadíme do skleněných mističek a polijeme je majonézou rozředěnou mlékem. Povrch jednotlivých porcí ozdobíme věnečkem z okurky a do středu věnečku posadíme kuličku z mrkve.

    Podáváme jako předkrm, jako samostatný pokrm a také jako příkrm. Příloha: bílé pečivo.

 

    Pro 6 osob.

Úprava trvá 15 minut.