Ztracená vejce s hlávkovým salátem
Poměr: 6 ztracených vajec, dvě hlávky salátu, trochu octa, soli a cukru, 15 dkg majonézy s rajským protlakem ,3 polévkové lžíce mléka, jeden prolisovaný žloutek a rajská jablíčka na zdobení.
Postup: Dobře opraný hlávkový salát nakrájíme nerezovým nožem na nudličky, pokapeme je octem, osolíme, pocukrujeme a lehce promícháme. Takto upravený hlávkový salát rozložíme úhledně na okrouhlou skleněnou mísu a věncovitě na něj položíme ztracená vajíčka, která polijeme rajskou majonézou, rozředěnou mlékem. Politá vajíčka posypeme prolisovaným žloutkem. Mísu ozdobíme rajskými jablíčky, nakrájenými na dílky.
Podáváme jako předkrm, jako samostatný pokrm a jako jídlo po večeři. Příloha: bílé pečivo.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 25 minut.