Ztracená vejce s chřestem

    Poměr: 6 ztracených vajec, ¾ kg vařeného chřestu, 2/10 litru maltézské omáčky, 15 dkg v octovém nálevu naložených hříbků a 15 dkg mixed pickles.

 

    Postup: Vařený vychladlý nebo konservovaný chřest nakrájíme na tyčinky dlouhé šest centimetrů a necháme je dobře okapat. Hlavičky chřestu dáme stranou. Nyní si upravíme na skleněné míse šest hraniček chřestu, to znamená, že dáme vždy dvě vrstvy chřestu po třech tyčinkách křížem přes sebe. Na jednotlivé hraničky pak dáme po jednom ztraceném vejci a polijeme je maltézskou omáčkou. Okraje jednotlivých chřestových hraniček ozdobíme hříbky, mixed pickles a hlavičkami chřestu.

    Podáváme jako předkrm anebo jako jídlo po večeři. Příloha: bílé pečivo a bílé víno.

 

    Pro 6 osob.

Úprava trvá 20 minut.