Ztracená vejce podle francouzského způsobu
Poměr: 6 ztracených vajec, 6 větších, tvrdších rajských jablíček, trochu soli a bílého pepře, 25 dkg francouzského salátu, 12 dkg majonézy ke zdobení, 24 zelených marinovaných oliv, trochu zelené hrášku vařeného nebo konservovaného a 2/10 litru remuládové omáčky.
Postup: Vršky rajských jablíček (asi jednu čtvrtinu) skrojíme, vnitřky vydlabeme, dutiny osolíme, opepříme a naplníme francouzským salátem. Na naplněná rajská jablíčka položíme ztracená vejce. Okraje a povrch ztracených vajec ozdobíme vystříkanou majonézou. Ze čtyř stran připevníme párátkem ke ztraceným vejcím olivy. Na vršek takto upravených vajec zasadíme několik kuliček zeleného hrášku. Nyní nalijeme na skleněnou misku se zvýšeným okrajem remuládovou omáčku a připravená vejce do ní postavíme.
Podáváme jako předkrm anebo jako jídlo po večeři. Příloha: bílé pečivo a bílé víno.
Pro 6 osob.
Úprava trvá půl hodiny.