Vejce vařená na hniličko v rosolu

    Poměr: 6 vajec na hniličko vařených, asi 2/10 litru tekutého studeného rosolu, 20 dkg vlašského salátu připraveného k zrosolovatění.  Šest malých plechových tvořítek ve tvaru pohárku.

 

    Postup: Pohárky naplníme do jedné třetiny rosolem a necháme jej kašovitě zatuhnout. Pak vložíme do jednotlivých pohárků vejce špičkou dolů a postavíme do chladu na tak dlouho, až nám rosol úplně ztuhne. Pak teprve tvořítko kolem vejce doplníme připraveným salátem a znovu necháme dobře vše ztuhnout. Před podáváním vyklopíme z pohárků obsah na mísu.

    Podáváme jako předkrm a jako jídlo po večeři.

    Příloha: bílé pečivo, tatarská omáčka apod.

 

    Pro 6 osob.

Úprava trvá 1 hodinu.