Vejce vařená na hniličko v rosolu
Poměr: 6 vajec na hniličko vařených, asi 2/10 litru tekutého studeného rosolu, 20 dkg vlašského salátu připraveného k zrosolovatění. Šest malých plechových tvořítek ve tvaru pohárku.
Postup: Pohárky naplníme do jedné třetiny rosolem a necháme jej kašovitě zatuhnout. Pak vložíme do jednotlivých pohárků vejce špičkou dolů a postavíme do chladu na tak dlouho, až nám rosol úplně ztuhne. Pak teprve tvořítko kolem vejce doplníme připraveným salátem a znovu necháme dobře vše ztuhnout. Před podáváním vyklopíme z pohárků obsah na mísu.
Podáváme jako předkrm a jako jídlo po večeři.
Příloha: bílé pečivo, tatarská omáčka apod.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 1 hodinu.