Vejce vařená na hniličko s rýžovým salátem

 

    Poměr: 6 vajec na hniličko vařených, 60 dkg rýžového salátu s masem ,osminu litru tatarské omáčky a 6 kyselých okurek.

 

    Postup: Rýžový salát napěchujeme do malé sběračky vypláchnuté vodou, vyklopíme na plochou skleněnou mísu a šestkrát to opakujeme, takže na ní utvoříme šest hromádek. Na povrch každé hromádky uděláme lžící důlek a do každého položíme vejce. Vejce polijeme tatarskou omáčkou a mezi jednotlivé hromádky salátu položíme po vějíři zhotoveném z okurky.

    Podáváme jako předkrm a jako samostatný pokrm.

    Příloha: saláty ze syrové zeleniny, bílé pečivo apod.

 

    Pro 6 osob.

Úprava trvá půl hodiny.