Vejce vařená na hniličko s krabí majonézou
Poměr: 6 vajec na hniličko vařených, 1/8 litru rybí krycí rosolové omáčky ,1/10 litru tekutého studeného rosolu, 15 dkg majonézy s krabím masem, 6 lodiček z křehkého těsta , jedno rajské jablíčko a zelený hrášek na zdobení.
Postup: Vejce polijeme krycí rosolovou omáčkou a postavíme do chladu k ztuhnutí. Pak je na povrchu ozdobíme vykrojeným kolečkem z malého rajského jablíčka a zeleným hráškem, potom je celé potřeme tekutým studeným rosolem a postavíme opět do chladu. Zatím naplníme lodičky z křehkého těsta krabí majonézou, na ni pak posadíme připravená vejce a urovnáme je na mísu. Podáváme jako předkrm a jako jídlo po večeři.
Pro 6 osob.
Úprava trvá tři čtvrti hodiny.