Vejce vařená na hniličko s cibulovou omáčkou

    Poměr: 6 vajec na hniličko vařených, 1/8 litru cibulové omáčky ,tři polévkové lžíce tekutého studeného rosolu, jedna červená paprika, ¼ kg tuhého rosolu a salát z čerstvých paprik .

 

    Postup: Vařená, dobře vychlazená vejce polijeme cibulovou omáčkou, do které jsme přimíchali studený tekutý rosol, ozdobíme je proužkem papriky a postavíme do chladu. Na plochou skleněnou mísu upravíme věneček z jemně rozsekaného tuhého rosolu a posadíme do něho připravená vejce ve stejné vzdálenosti od sebe. Do středu mísy dáme salát z čerstvých paprik.

    Podáváme jako předkrm a jako samostatný pokrm. Příloha: bílé pečivo.

 

    Pro 6 osob.

Úprava trvá tři čtvrti hodiny.