Tvaroh s ovocem
Poměr: 40 dkg měkkého prolisovaného tvarohu, 20 dkg oloupaných, jádřinců zbavených jablek, 14 dkg cukru, dvě polévkové lžíce citronové šťávy, polévková lžíce meruňkového jamu a malounko citronové kůry.
Postup: Jablka podušená v malém množství vody nebo syrová nastrouháme do misky, přidáme cukr, citronovou šťávu, nastrouhanou citronovou kůru a vše dobře promícháme. V druhé misce dobře vyšleháme tvaroh s jamem a k našlehanému přimícháme připravenou jablečnou směs.
Tímto způsobem můžeme upravovat tvaroh v různých obměnách; na příklad místo jablek můžeme přidat prolisované maliny, jahody, různé jamy, ovocné šťávy, mrkvovou šťávu, kompoty nebo rozmražené ovocné dřeně atd.
Hotový tvaroh s ovocem upravíme na misku, ozdobíme buď čerstvým, nebo kompotovým ovocem, a můžeme povrch posypat rozemletými ořechy.
Podáváme jako samostatný pokrm hlavně dětem, s přílohou švýcarských briošek, piškotových kobližek, piškotů atd.
Pro 5 osob.
Úprava trvá 25 minut.