Lahůdkový sýr
Poměr: 40 dkg měkkého prolisovaného tvarohu, 6 prolisovaných sardelí, 10 dkg másla, 3 na tvrdo uvařené žloutky, 2 dkg nastrouhané cibule, 2 kávové lžičky hladké hořčice, trochu jemně nakrájené zelené petržele, trošku sladké papriky a trochu soli.
Postup: Žloutky prolisujeme, dáme do misky, přidáme máslo a pěnovitě to utřeme. Nyní přidáme ke směsi prolisované sardele a tvaroh a za stálého míchání přidáme postupně další přísady. Hotový sýr upravíme na misku, ozdobíme kyselými okurkami a sardelovými očky, po případě růžičkami nebo karafiáty z másla. Ponejvíce jej podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: obyčejný nebo bílý chléb, slané tyčinky apod.
Pro 4 osoby.
Úprava trvá 20 minut.