Sýrové kornoutky plněné.

    Poměr: 40 dkg sýra (moravský bochník, eidamská cihla, gouda apod.) a 30 dkg rajského sýra pěnového.

           

    Postup: Z některých výše uvedených tvrdých bochníkových sýrů nakrájíme 12 tenkých větších plátků, nejlépe na stroji, svineme je do tvaru kornoutku a kornoutky naplníme rajským sýrem pěnovým. Pak je narovnáme na okrouhlou mísu špičkami do středu. Náplň sýrových kornoutků ozdobíme karafiátem z másla a zelenou petrželí. (Místo rajského sýra pěnového můžeme je plnit také sýrovými krémy, liptovským sýrem apod.)

    Takto upravená sýrová mísa působí velmi vkusně. Příloha: chléb, slané tyčinky apod.

 

    Pro 6 osob.

Úprava trvá půl hodiny

 

.