Tatarská omáčka

 

    Poměr: 20 dkg majonézy základní, 2 polévkové lžíce octa (pokud možno estragonového), 1 kávová lžička hladké hořčice, zcela málo bílého pepře a soli, několik kapek worcesterové omáčky a 2 kávové lžičky kořenité směsi

 

    Postup: Do misky dáme majonézu, všechno ostatní postupně přidáme a vařečkou dobře promícháme. Je-li zapotřebí, rozředíme omáčku trochou vody.

    Podáváme ji k teplým i studeným rybám vařeným, pečeným i smaženým, ke korýšům, k teplým i studeným masům pečeným po anglicku (viz předpis), k smaženým masitým pokrmům, k vařené a smažené zelenině, k smaženým sýrům, k vařeným vejcím a používáme jí také do některých salátů.

 

Pro 5 osob.

Úprava trvá půl hodiny.