Slaneček v hořčicové omáčce

    Poměr: 1 obyčejný slaneček (mlíčňák), 1/16 litru vody, 1/16 litru octa, polévková lžíce šlehané smetany nebo jogurtu, kávová lžička octa, 3 dkg jemně nakrájené cibule, 2 kávové lžičky hladké hořčice, trochu pepře, několik kapek worcesterové omáčky a 1 kyselá okurka.

 

    Postup: Vymáčeného, vykuchaného a očištěného slanečka, zbaveného hlavy a ocasu, rozkrojíme na dvě půlky a vložíme je na dvě hodiny do octové vody.

Mlíčí prolisujeme do misky, přimícháme k němu smetanu nebo jogurt, přidáme ocet, cibuli, hořčici, pepř a worcesterovou omáčku a dobře vše promícháme.

    Slanečka z octové vody vyndáme, osušíme, položíme na skleněnou misku a hořčicovou omáčkou ho polijeme. Povrch slanečka obložíme kyselou okurkou nakrájenou na kolečka.

    Podáváme jako samostatný pokrm.

    Příloha: chléb, pivo.

 

    Pro 1 osobu.

Úprava trvá (bez odležení) 15 minut.