Slaneček plněný

    Poměr: 1 slaneček (mlíčňák), trochu mléka, půl kávové lžičky nastrouhané cibule, kávová lžička hladké hořčice, polévková lžíce majonézy okořeněné, 1 na tvrdo uvařené vajíčko a trochu salátu z čerstvých okurek a rajských jablek.

 

    Postup: Z vymáčeného, vykuchaného a očištěného slanečka odkrojíme hlavu a ocas a takto upraveného vložíme asi na půl hodiny do mléka. Mlíčí ze slanečka prolisujeme sítem do misky a k tomu přidáme hořčici, majonézu, nastrouhanou cibulku a jemně rozsekané vejce a vše dobře promícháme.

    Potom slanečka z mléka vyjmeme, osušíme, rozevřeme, jednu půlku potřeme na vnitřní straně připravenou směsí a druhou půlkou přiklopíme. Takto naplněného slanečka upravíme na mísu a na každou stranu dáme po jedné hromádce salátu z okurek a po jedné hromádce salátu z rajských jablek.

    Podáváme jako samostatný pokrm.

    Příloha: chléb.

 

    Pro 1 osobu.

Úprava trvá 35 minut.