Brukvový salát podle pařížského způsobu3

    Poměr: 1,20 kg jarních mladých brukví, 3 dkg cibule, 3 dkg oleje, trochu zelené petržele a soli, 15 dkg majonézy okořeněné a 3 polévkové lžíce mléka.

 

    Postup: Brukev omyjeme, oloupeme a lžičkovým vykrajovačem si z ní vykrájíme kuličky (Odpadky z brukve nakrájíme na nudličky a upotřebíme na zadělávaný pokrm.) Do kastrolku dáme olej, přidáme jemně nakrájenou cibulku, trochu ji necháme zpěnit, pak přidáme kuličky z brukve, jemně rozsekanou petržel, osolíme a udusíme do poloměkka. Poté udušené kuličky z kastrolku vyndáme a rozprostřeme na talíř, aby nám rychle vychladly. Vychladlé kuličky dáme do misky a promícháme majonézou rozředěnou mlékem.

    Takto upravený salát podáváme k studenému a teplému pečenému masu telecímu, k šunce, k přírodním kotletám a přírodním řízkům, k pečené studené drůbeži a k rybám v různých úpravách.

 

Pro 6 osob.

Úprava trvá 1 hodinu.