Zeleninový salát se sojovými boby

    Poměr: 25 dkg vařených nebo ve vlastní šťávě konservovaných sojových bobů, 6 dkg červené řepy naložené v octovém nálevu, 6 dkg vařené mrkve, 6 dkg vařeného celeru, 10 dkg vařených bramborů, 10 dkg kyselých okurek, trochu soli, pepře, několik kapek worcesterové omáčky, 2 polévkové lžíce octa nebo citronové šťávy a asi 35 dkg majonézy okořeněné nebo majonézy nastavované.

 

    Postup: Sojové boby dáme do mísy přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, okurky a brambory, vše osolíme, opepříme, polijeme octem nebo citronovou šťávou, pokapeme worcesterovou omáčkou a směs dobře promícháme. Nakonec lehce přimícháme majonézu. Salát upravíme na skleněnou misku a ozdobíme.

    Podáváme jako přílohu k pečeným a smaženým rybám, k smaženým a na roštu pečeným masům, též jako samostatný pokrm.

 

Pro 8 osob.

Úprava trvá mimo vaření sojových bobů 1 ¼ hodiny.