Salátová kaše

    Poměr: 30 dkg vařených moučných bramborů, 10 dkg kyselých okurek, 10 dkg jablek, 6 dkg syrové mrkve, 5 dkg cibule, sůl, pepř, worcesterová omáčka, ocet a 25 – 30 dkg majonézy okořeněné nebo majonézy nastavované.

 

    Postup: Vařené moučné brambory oloupeme, ještě horké je žíněným sítem prolisujeme a dáme do mísy. K vychladlým přidáme kyselé okurky, jablka, syrovou mrkev a cibuli, vše jemně nastrouhané, okořeníme, pokapeme octem, dobře zamícháme a poté lehce přimícháme majonézu. (Do této salátové kaše můžeme ještě přimíchat šunku umletou na masovém strojku, šunkový salám, studenou pečeni apod.)

    Salátovou kaši podáváme ponejvíce jako přílohu k studené sekané pečeni, ke karbanátkům, k smaženým masům a rybám, anebo jí používáme k přípravě malých podstavců.

    (Nejlépe se tato kaše vyjímá jako příloha, vystřikujeme-li ji sáčkem s větší hvězdičkovitou trubičkou.)

 

Pro 6 osob.

Úprava trvá tři čtvrti hodiny.