Macedonský salát

    Poměr: Uvařená, vychladlá zelenina po 10 dkg, a to: chřest, karotka, brukev, celer, zelený hrášek, květák a fazolové lusky, trochu soli, pepře, šťáva z půlky citronu a ¼ kg majonézy okořeněné nebo smetanové.

 

    Postup: Zeleninu kromě zeleného hrášku nakrájíme na drobné kostičky, dáme do mísy, přidáme zelený hrášek, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a dobře promícháme. Potom přidáme majonézu, vše lehce zamícháme a hotový salát upravíme do skleněné misky, v níž jej vkusně ozdobíme, a to takto: Povrch salátu si rozdělíme na šest trojúhelníků, které vyplníme střídavě bílkem, mrkví, červenou řepou a fazolovými lusky, vše jemně rozsekané a do středu položíme jedna malé rajské jablíčko. Podáváme jej jako salát jarní.

 

Pro 8 osob.

Úprava trvá 1 ¼ hodiny.