Pomerančový salát s červeným vínem

    Poměr: 60 dkg pomerančů, 2 mandarinky, 1/8 litru cukrového roztoku, 2/10 l červeného přírodního vína.

 

    Postup: Omyté, neoloupané pomeranče nakrájíme i se slupkou na slabé plátky a pecičky odstraníme. Nyní do skleněné misky narovnáme vrstvu nakrájených pomerančů, polijeme je trochou cukrového roztoku, na to opět narovnáme vrstvu nakrájených pomerančů, znovu polijeme cukrovým roztokem a opět na to narovnáme vrstvu nakrájených pomerančů. Pak oloupeme mandarinky, rozdělíme je na dílky a rozložíme je věncovitě nahoře na nakrájených pomerančích. Zbylým cukrovým roztokem a přírodním červeným vínem vše polijeme a postavíme na dvě hodiny do chladu.

    Takto upravený salát podáváme k pečenému telecímu masu, k zvěřině nebo jako samostatný pokrm s přílohou piškotů.

 

Pro 5 osob.

Úprava trvá půl hodiny.