Bramborový salát s rybou (norský)

    Poměr: ¾ kg vařených bramborů, ¼ kg zmraženého filé, 5 dkg másla nebo oleje, sůl, citronová šťáva, trochu jemně nakrájené pažitky, 15 dkg okořeněné majonézy, polévková lžíce octa a polévková lžíce mléka.

 

    Postup: Zmražené filé vybalíme, pokapeme citronovou šťávou, posypeme pažitkou a necháme rozmrznout. Poté rybu osušíme, osolíme a v rozpáleném tuku upečeme. To trvá asi 10 minut. Upečenou rybu necháme vychladnout.

    Uvařené brambory oloupeme, vychladlé nakrájíme na kostičky, přidáme k nim vychladlou, na kostičky nakrájenou rybu a lehce promícháme.

    Majonézu rozředíme octem a mlékem a nakrájené brambory s rybou nalijeme, znovu lehce promícháme, vložíme do skleněné misky a ozdobíme.

    Podáváme jako přílohu k vajíčkům vařeným, smaženým nebo na másle umíchaným, k smažené zelenině a jako samostatný pokrm.

 

Pro 6 osob.

Úprava trvá 1 hodinu.