Bramborový salát s hovězím masem

 

 

    Poměr: ¾ kg vařených bramborů, ¼ kg vařeného hovězího masa, dvě kyselé okurky, 4 dkg cibule, 1/16 litru vody, 1/16 litru octa, 2 polévkové lžíce oleje, sůl, bílý pepř, kávová lžička hladké hořčice a několik kapek worcesterové omáčky.

 

    Postup: Uvařené brambory oloupeme a vychladlé nakrájíme na plátky. Uvařené hovězí maso, okurky a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, přidáme k bramborům a lehce promícháme. Dáme do hrnečku hořčici, kterou nejdříve rozmícháme s octem, k tomu přidáme vodu, sůl, pepř, worcesterovou omáčku a olej, dobře vše promícháme a touto marinádou salát polijeme. Salát znovu lehce promícháme, upravíme na misku a ozdobíme.

    Podáváme k míchaným, vařeným a smaženým vajíčkům, ke karbanátkům, k smažené zelenině anebo jako samostatný pokrm.

 

Pro 6 osob.

Úprava trvá 1 hodinu.