Bramborový salát s cibulí

    Poměr: ¾ kg vařených (1 kg syrových) bramborů tzv. rohlíčků, 8 dkg cibule, 1/16 litru octa, 1/16 litru horké vody nebo vývaru, trochu soli, pepře a moučkového cukru a trošku zelené petržele.

 

    Postup: Uvařené oloupané brambory nakrájíme ještě horké na kolečka a dáme do misky. Do hrnečku dáme horkou vodu nebo horký vývar, ocet, sůl, pepř, cukr, dobře zamícháme a touto marinádou brambory ještě teplé polijeme. Potom k nim přidáme drobně nakrájenou cibulku, lehce promícháme a zakrytý salát postavíme do chladu. Před podáváním posypeme salát jemně rozsekanou petrželí a ozdobíme hlávkovým salátem, ředkvičkou atd.

    Takto upravený salát podáváme k pečeným a smaženým masům, k pečeným a smaženým rybám, k pečenému masu skopovému a k huspenině.

 

Pro 6 osob.

Úprava trvá 1 hodinu.