Rybí předkrm v mističce

    Potřebné: Uvařená ryba, tatarská omáčka, rybí rosol připravený s octem, kyselá okurka a mrkev uvařená na kyselo. – Hlubší skleněná mistička.

 

    Postup: Uvařenou rybu zbavíme kostí, jemně rozsekáme a dáme do misky. Dva díly tatarské omáčky a jeden díl studeného tekutého rybího rosolu promícháme, nalijeme na připravenou rybu a směs dobře zamícháme.

Hlubší kompotovou mističku naplníme do tří čtvrtin připravenou rybí směsí a postavíme do chladu, aby směs ztuhla.

    Kyselou okurku a štíhlejší mrkev uvařneou na kyselo nakrájíme na kolečka a upravíme z nich na povrch ztuhlé rybí směsi věneček. Ozdobu pokapeme rosolem, a když k rybí směsi přituhla, dolijeme do mističky studený tekutý rosol a necháme v chladu ztuhnout.

    Podáváme ponejvíce jako předkrm. Příloha: bílé pečivo.

 

    Pro 1 osobu.