Rybí chlebíček rosolový

    Potřebné: Vařená nebo pečená ryba, vařený nebo konservovaný zelený hrášek, sůl, pepř, worcesterová omáčka, citronová šťáva, majonéza rosolová , vajíčka uvařená na tvrdo. – Plechové tvořítko tvaru srnčího hřbetu.

 

    Postup: Uvařenou nebo upečenou sladkovodní rybu zbavíme kostí, maso nakrájíme na drobno, dáme do mísy, přidáme zelený hrášek, trochu osolíme, opepříme, pokapeme worcesterovou omáčkou a citronovou šťávou a dobře promícháme s rosolovou majonézou. Podlouhlé plechové tvořítko naplníme do jedné třetiny připravenou směsí a necháme ji ztuhnout. Doprostřed ztuhlé směsi poklademe po celé délce celá, na tvrdo uvařená vejce, pak do tvořítka směs dolijeme a opět necháme v chladu ztuhnout. Ztuhlý obsah tvořítka vyklopíme, nakrájíme na porce a podáváme s remuládovou omáčkou a salátem ze syrové zeleniny.

    Podáváme jako předkrm a jako samostatný pokrm. Příloha: bílé pečivo