Rosolové řezy z drůbeže

 

    Potřebné: Uvařená slepice, sůl, pepř, rosol drůbeží a hlávkový salát.

 

    Postup: Měkké maso z uvařené slepice nakrájíme na drobno, dáme do mísy, malounko osolíme, opepříme a lehce k němu přimícháme drůbeží rosol. Tuto směs nalijeme na dno pekáče asi 2 cm vysoko a postavíme do chladu, nejlépe do chladničky, aby ztuhl. Ztuhlý drůbeží rosol nakrájíme na čtverečky průměru asi 6 cm. Jednotlivé porce, ozdobené hlávkovým salátem, podáváme s paprikovou nebo remuládovou omáčkou.

    Rosolové řezy z drůbeže se uplatní hlavně jako předkrm. Příloha: bílý chléb.

 

    Důležité! Výše uvedené recepty jsou vodítkem k přípravě rosolových pokrmů. Různými obměnami a přísadami lze výběr těchto pokrmů rozmnožit. Ostatní pokrmy, jako jsou masa, drůbež, ryby, pěny apod., upravené s rosolem nebo zalité do rosolu, jsou uvedeny v příslušných statích.