Zalévání pokrmů rosolem do bomb (s ozdobou)
Bombou se nazývá v kuchařské mluvě plechové tvořítko tvaru kruhové protáhlé kopule. Zalévání pokrmu rosolem s ozdobou do tohoto tvořítka je poněkud složité. Do hlubší misky dáme jemně rozsekaný led a postavíme do něho bombu. Do vnitřku bomby nalijeme trochu studeného tekutého rosolu a naklánějíce bombu točíme jí tak, aby se rosol na vnitřních stěnách kolem dokola stejnoměrně usadil a ztuhl. Nyní vezmeme připravené ozdoby (zhotovené z bílku, lanýžů, mrkve a hrášku), namáčíme je do rosolu a vyzdobíme jimi stěnu tvořítka. Když ozdoby přituhly (přilepily se), nalijeme na ně opět trochu rosolu a znovu nakloněnou bombou otáčíme. Když i tato druhá vrstva rosolu ztuhla, naplníme střed buď šunkovou pěnou, nebo salátem promíchaným s rosolovou majonézou, s paštikou apod. Je-li třeba, náplň tvořítka ještě dolijeme studeným tekutým rosolem, takto naplněné tvořítko postavíme do chladničky a necháme hodinu tuhnout.
Tímto postupem můžeme také zdobit vnitřní stěny pouze u okraje různých tvořítek.