Rybí rosol s přísadou obyčejného rosolu

    Poměr: 1 ½ litru rybího vývaru, ¾ litru až 1 litr rosolu obyčejného, tužšího a 1/8 litru bílého vína.

 

    Postup: Rybí vývar získaný z vařených ryb vyčistíme bílky tak jako rosol obyčejný . Do prochladlého, vyčištěného rybího vývaru pak přilijeme tekutý rosol obyčejný, tužší  a bílé víno a zkouškou si zjistíme, zda nám rosol dostatečně tuhne. Není-li tomu tak, přilijeme ještě trochu tekutého rosolu obyčejného, tužšího.

    Rybího rosolu používáme k zalévání ryb a korýšů do tvořítek a ke zdobení pokrmů upravených z ryb a korýšů.

 

Asi 2 litry rosolu.

Úprava trvá i s přípravou rosolu obyčejného, tužšího, 5 hodin.