Šunková pěna s majonézou

    Poměr: ½ kg šunky umleté na masovém strojku nebo utlučené v moždíři, 15 dkg majonézy okořeněné, 3/16 litru studeného tekutého rosolu, sůl, bílý pepř, několik kapek worcesterové omáčky a citronové šťávy a 1/8 litru šlehačky. – Osm pohárových tvořítek (každé obsahu 1/8 litru), ¼ litru stdueného tekutého rosolu, 4 na tvrdo uvařená vejce a zelená petržel.

 

    Postup: Umletou šunku prolisujeme. Do misky dáme majonézu a stále ji míchajíce přiléváme studený tekutý rosol. K tomu přimícháme prolisovanou šunku, směs okořeníme, zakapeme citronovou šťávou a worcesterovou omáčkou a nakonec do směsi lehce přimícháme  ušlehanou smetanu. Takto upravenou pěnu naplníme do menších pohárových tvořítek vylitých tenkou vrstvou rosolu (po případě dekorativně ozdobených) a postavíme do chladu ztuhnout.

    Před podáváním šunkovou pěnu vyklopíme na desertní talířky, jednotlivé porce obložíme na dílky nakrájenými vařenými vajíčky a ozdobíme zelenou petrželí.

    Podáváme ke všem příležitostem. Příloha: housky nebo švýcarské briošky a remuládová omáčka.

 

    Pro 8 osob.

Úprava trvá 2 hodiny.